kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

14.11.09

Susling om håndtering af værdier

I går kl. ca. 01.30 gik jeg rundt i silende regn med en dybt ulykkelig Skumfidus. Vi havde en lygte med og lyste ned i skraldespande, trappeskakter osv. Mens jeg gik rundt der, bemærkede jeg alle de cykler, der bare lå og flød. Mange cykler og tydeligt fjernet fra deres oprindelige ejermand.

I sidste weekend havde Skumfidusen fået stjålet sin cykel og det vi nu gik rundt og ledte efter en mørk og stormfuld novemberfredagnat, var hendes vinterfrakke og taske. Det var blevet stjålet til et lukket arrangement på hendes gymnasium. I tasken lå ipod, mobil, make up, nøgler, you name it.

"Nu har jeg slet ikke noget tilbage," sukkede Skumfidusen.

"Tja, kender du den her gamle sang:Freedoms just another word for nothing left to loose?" svarede jeg, mens jeg tørrede mine regntunge briller af i mine bukser.

"Nej, men så mangler jeg vel egentlig bare, at Cykelmyggen slår op med mig, for at gøre det helt perfekt," sukkede hun endnu dybere.

Det værste er, at jeg faktisk havde fået et syn, en indskyldelse, en intuitiv fornemmelse, kald det hvad I vil, om at dette her ville ske. Derfor havde jeg sidste weekend bedt hende om kun at tage det allermest nødvendige med i byen. Det glemte jeg så denne weekend.

Det endnu mere værste er, at det åbenbart er helt dagligdags, at de her unge får stjålet deres ting. Jeg hører om det gang på gang. Og så er det, at jeg bliver flintrende arrig i mine gamle knogler. Har ting ikke længere en værdi? Er det bare rundesang på ting som cykler, mobiler, ipods osv.? Det opleves sådan, når jeg hører Skumfidusen fortælle. Men måske er det også sådan, at de unge har flere værdier, de kan få frastjålet?

Aner det ikke. Men ubehageligt er det.

PS: Jeg skældte ikke Skumfidusen ud, jeg sagde bare alle gode gange tre - først røverisk overfald i den butik hun arbejdede i, så hendes elskede Maxinette, og nu hendes frakke og taske med indhold. Nu kan det da kun gå fremad!

Etiketter:

6 Comments:

At 14/11/09 16:22, Blogger Zette said...

Stakkels skumfidus. Men fed sang... tror lige jeg sætter pladen på....

 
At 14/11/09 16:49, Blogger Sifka said...

Generelt skal man ikke stjæle.

Men man skal i hvertfald da slet ikke stjæle folks overtøj - har selv prøvet, eller folks cykler, har selv prøvet det masser af gange, også selvom der var barnesæde på, og så må man overhovedet slet ikke!!

Jeg har sågar oplevet at barnesædet var blevet brændt af, og så stod man der med barnet på armen og alle talenterne. Men det er jo en hel anden sludder.

Nej, tyveri er noget lort, lige meget hvad!!!

 
At 14/11/09 22:03, Blogger Susan said...

Man siger at alle ulykker kommer i grupper af 3, saa skumfidusen skulle vaere igennem nu.

Jeg forstaar det heller ikke, ja de unge har mere de kan faa stjaalet. Dengang vi var unge, kunne de jo hoejst stjaele vores noegler og maaske lidt kontanter, mens det nu ogsaa er dankortet, ipod, telefon og meget mere der har meget mere vaerdi, og maaske er de endda saa "heldige" at finde adressen hvor noeglerne passer til!

Det er synd for skumfidusen, giv hende et ekstra kram, for hun har da vaeret haardt ramt her paa det sidste.

 
At 14/11/09 22:19, Blogger Pernille said...

Jeg ved slet ikke hvad jeg skal sige, det er lissom der ikke længere er forskel på dit og mit, at moralen er røget en tur og andres følelser er ligegyldige...
Jeg bliver så trist :(

 
At 15/11/09 14:25, Blogger Gittemay said...

Møg! Og stakkels Skumfidus. Synes også, det er ved at være en anelse for dagligdags til min smag. Dybt beskæmmende er det, at man skal rende rundt og være mega-paranoid, fordi folk ikke kan finde ud af, hvad der er 'dit og mit'.

KH Gittemay

 
At 15/11/09 15:52, Blogger susling said...

Kære alle,
tak for sympatien. Vi har valgt at se det her som et lærestykke for Skumfidusen. Hun har selv måtte tyverianmelde til politiet, anmelde til forsikringsselskabet osv.

Hun har også spredt beskeden på skolens intranet. Folk er dybt forargede, for det er et meget stort problem - både på skolen og når de er ude til fester. F.eks. fik to piger stjålet 12.000 fra et aflåst skab under den fest de afholdt. (De 12.000 var indtægt på salg af drikkevarer og indgang.)Midt under festen, siger jeg jer. Til den fest mistede adkillige også deres tasker med indhold og deres overtøj.

Nå og så har jeg i øvrigt prædiket påpasselighed på min måde. For allerede den gang jeg var ung det jo et problem: Jeg havde en kæde i min pung og nøgler som var hæftet til tasken. Jeg tog aldrig tasken af. Jakken bar jeg på punkmåden (var en del af outfittet.) Min cykel havde tre låse og jeg låste cyklen fast til cykelstativ, lygtepæl osv. Paranoid eller påpasselig? Dunno. Men jeg ejede ikke særlig meget og det jeg ejede blev jeg nødt til at holde fast i.

PS: Susan, nævn ikke den med nøgler og adresse. Vi er opmærksomme på det og bekymrede. Kontakter låsesmed mandag og får sat ekstra sikkerhedslås på indgangsdøren!

 

Send en kommentar

<< Home