kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

7.10.09

Susling har et forklaringsproblem

I morges sagde min søn ved morgenbordet:"Øv! Jeg havde ellers glædet mig til jeg blev 16, så jeg kunne købe sprut lovligt."

"Ja, min skat", tænkte jeg. "Til gengæld, så er du nu teknisk set over den kriminelle lavalder og kan komme i fængsel." Nu synes jeg så ikke, at det ok, at unge skal vælte sig i sprut, men jeg synes, at der er noget signalforvirring på gang, når man med den ene hånd umyndiggør unge (sprutten) og med den anden stiller krav og rykker den kriminelle lavalder ned til 14 år.

Dvs. på den ene side skal de stilles til ansvar for deres egne handlinger og på den anden side skal vi formynde dem. For ikke at tale om fodlænker til børn (man er altså et barn, når man er 12 år) eller forslaget om at fratage i forvejen dårligt stillede børnepengene, hvis deres børn ikke lige er i gang med en uddannelse eller et job. Det skal nok hjælpe fedt og gi' de i forvejen svage endnu mere overskud til at bryde den sociale arv.

Jeg begynder, som mor, at få alvorlige forklaringsproblemer over for mine unger efterhånden. For hvordan skal jeg forklare dem logikken og sammenhængskraften i de for mig og se løsrevne forslag til, hvordan vi dæmmer op for druk, kriminalitet og ungdomsarbejdsløshed. På mig virker det som enkeltstående løsningsmodeller, der måske nok adresserer et enkelt problem, men ikke er tænkt ind i den store helhed.

Skal jeg være helt ærlig, så gad jeg ikke en gang høre på Vikarens forklaringer i går. Han var på begge de store kanaler og det var så tydeligt, at det var holdt mikrofon. Han havde decideret bestilt taletid og det eneste jeg kunne tænke var:"Din lede karl. Det her er grumt at være vidne til, at jeg næsten ikke kan bære det." Bedre blev det så ikke, da der var Topmøde på Tv2News, hvor Pia K. så tydeligt overskred alle gængse regler for almindelig anstændig debat. En ting er hendes ord (vi lever trods alt i et demokrati), men hendes mimik med himmelvendte øjne og nedladende mundbevægelser. Nej!

Hvad fanden skal jeg egentlig sige til mine unger? At regeringen tager vare på os alle og udstikker de love, der er nødvendige for, at vi fortsat kan være et godt samfund at leve i?
Ai, vel!

Etiketter:

5 Comments:

At 7/10/09 12:47, Blogger Gittemay said...

Ditto her. Jeg gider ikke engang forklare - for der er jo ingen logik eller fornuftige forklaringer at finde nogensteder.
Højre hånd ved ikke, hvad venstre hånd gør...og ja, jeg er omend blevet endnu mere 'rød', end jeg var for år tilbage. Jeg kan slet slet ikke tåle Pia K. og Co.

Jeg synes, deres argumenter er latterlige og helt ude i skoven - og det er så dybt åndsforladt, at det er en gedigen katastrofe. Og eksempler skorter det jo ikke ligefrem på.
Jeg forstår simpelthen ikke, hvorfor folk ikke kan SE, hvor galt det står til. Forfærdelige regler og love omkring ledighed og sygdom, unge, ældre - you name it.
Jeg græmmer mig - hver eneste dag.

KH Gittemay

 
At 7/10/09 16:04, Blogger Pernille said...

Vi skal vel ikke være enige med alle de forskellige løsrevne umulige forslag der ryger om ørene på os.

Vi skal vel lære vores børn selvstændigt at tage stilling. Til at gennemskue fornuften og ufornuften.
Egetligt synes jeg det er helt okey at stå med et forklaringsproblem og så tage den derfra i håbet om at lære dem selv at tage stilling.

For jeg kan heller ikke finde den dybere mening.

 
At 7/10/09 20:14, Blogger Susan said...

Det er desvaerre det samme her i Californien.
Man maa ikke lovligt koebe sprut foer man er 21, men man kan blive sendt i krig naar man er 18 og faa koerekort naar man er 16.

Logik ... hmmm, den skal man vist kigge langt efter.

Aergerligt at Danmark bevaeger sig samme vej, og nu maa jeg lige spoerge dumt, hvornaar kan man lovgligt koebe sprut i Danmark nu, naar man er 18?

 
At 8/10/09 09:03, Blogger susling said...

@ Gittemay: Jeg ved, at vi er en hel del, der har det på samme måde. Sidste meningsmåling jeg så, vidste en stemmefordeling på 50 % til hver side/blok. Men det er jo ikke helt nok til et flertal til den "rigtige" side, vel.Og jeg har det lissom dig, hvad tænker den anden fløj dog på.

@ Pernille: Selvfølgelig skal børnene kunne tage selvstændig stilling. Jeg skal ikke trække mine meninger ned over hovedet på dem. Men de vil jo gerne diskutere og have logiske forklaringer og det er så her jeg kommer lidt til kort. For hvor er logikken i den store sammenhæng? Den er måske til at øjne i de enkelte lovforslag, men som helhed, så fremstår lovforslagene som hovsaløsninger og signalpolitik.

@ Susan: Hei! Long time no see :-)
Håber, at jeg har forstået dit spørgsmål rigtigt: I DK kan man i dag købe sprut lovligt, når man er 16 år. Det vil regeringen gerne have hævet til 18 år. Det er der i princippet ikke noget forgjort i. De danske ungdommer drikker for meget. Men som jeg skriver, så ryger logik og sammenhængskraft, når man samtidig vil sænke den kriminelle lavalder til 14 år. Dvs. at man som 14 årig skal stå til ansvar for sine handlinger og kan ryge i fængsel (mange gange voksenfængsler), men i samme åndedrag mener regeringen ikke, at de unge er ansvarlige nok i forhold til handlingen at købe sprut. Pip Gok, synes jeg.

 
At 9/10/09 01:39, Blogger Beologen said...

Pip Gok...herligt udtryk. Lyder lidt som en wokopskrift :-)

 

Send en kommentar

<< Home