kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

4.9.06

Susling så lige noget....

Jeg har observeret noget sært her på det seneste......Jeg ved ikke, om det er en generel tendens eller om det bare var tilfældigheder. Omvendt så jeg det to dage i træk, så der må være noget om snakken.

Scenen begge gange: Supermarkedet

Oplevelse 1:

Mand sådan ca. sidst i 30'erne først i 40'erne kører afsted med indkøbsvogn og to mindre børn. Han tager en vare op af køledisken, snakker lidt med børnene om den og lægger den så ned i indkøbsvognen. I det samme kommer en dame/kvinde farende hen i mod ham. Hun har samme alder som ham, men har nået det her stadie, hvor kroppen er pænt flydende, håret er farvet og hun har et surt drag om munden, som der ud til at være ved at blive permanent. Hun råber:
Mener du virkelig, at det er det vi skal ha'!!! Dét plejer vi altså ikke. Du tænker dig da aldrig om.....og meget mere i den dur. I det hun begynder at råbe, ser han forstenet op, tager varen op af indkøbskurven og hun nærmest river den ud af hånden på ham og smider den tilbage i køledisken. Tager en anden vare op, som hun vrissent kyler ned i indkøbsvognen. Jeg og en ung pige ser vantro på hinanden.......


Oplevelse 2:
Mand kommer kørende med cykel og cykelanhænger med to mindre børn. Han har samme alder, som den anden fra dagen før....Idet han parkerer cykelanhængeren og hjælper børnene ud af den......hører jeg en skarp stemme hvisle gennem luften. Det er en kvinde af samme type, som hende fra dagen før. Hun råber: Synes du ikke lige, det der er pænt hasarderet? Hun gentager: Det der ser meget hasarderet ud! Og en gang til: Ærlig talt. Det der er hasarderet! Han reagerer på fuldstændig samme måde, som ham jeg så dagen før. Ser forstenet op. Siger ikke en lyd og flytter cykel og cykelanhænger, så det passer hende..........


I begge tilfælde stod jeg lige ved siden af. Men det registrerede kramperne ikke. De holdt sig på ingen måde for gode til, at nedgøre og ydmyge deres mænd offentligt. I begge tilfælde sagde mændene ikke en lyd. De reagerede bare mekanisk og lidt træt, mens de blev overfuset.

Nu var det her helt almindelige par at se på. De så ud som folk gør flest, når man når det her sidst i 30'erne først i 40'erne stadie. Sådan helt almindelig middelklassebørnefamilier.

Det jeg ikke kan forstå er:

Hvorfor svarede mændende ikke igen? Hvorfor fandt de sig bare i at blive irrettesat som små børn?

Hvad får en kvinde til i den grad ydmyge sin mand offentligt og behandle ham som en mindrebemidlet idiot?

6 Comments:

At 4/9/06 12:56, Blogger flinkonellas på vej ud af flinkeskolen said...

hej Susling, ja guderne må vide hvorfor, men grimt at overvære er det. Jeg synes tit jeg oplever det, tror måske at kvinderne benytter sig af at mænd sjældent svarer igen på offentlige steder... det er jo noget der skal tales om indenfor hjemmets fire vægge. synes tit at mænd ikke hænger deres "vasketøj" ud til skue, håber jeg har ret så madammerne for tørt på når de kommer hjem!

 
At 4/9/06 13:01, Blogger Lizelotte said...

Jeg forstår ikke den måde at leve sammen på...

Har faktisk et hold venner, som jeg holder af. Hun har den samme rageknivstemme og måde at angribe på - kritisere, rette - offentligt, eller når vi er sammen med dem.
Samtidig - når det ikke lige står på - virker de faktisk enormt glade for hinanden??

Forstår ikke - jeg mener, sådan taler man da ikke til en man elsker... heller ikke offentligt...

 
At 4/9/06 16:24, Anonymous Anonym said...

måske har han ladet hende glemme, at hun elsker ham ..... eller i hvert fald har gjort det engang?? Måske skulle han prøve at mande sig op til at lade hende vide (i fuld offentlighed forstås!) at det finder han sig edderm... ikke i? Måske har han prøvet? Måske skulle han tage konsekvensen? Uanset hvor pinagtigt det er for udenforstående at skue og overhøre, er det jo kun dem, der ved, hvordan de har det med hinanden! Bortset fra det synes jeg, at det er uanstændigt, at belemre andre mennesker med sit beskidte vasketøj.

 
At 4/9/06 18:22, Anonymous Anonym said...

Har du læst Weekendavisen i denne uge ? Der er en hamrende interessant artikel i "Bøger": http://www.weekendavisen.dk/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060901/BOGER/109010129/-1/boger

Ulla Nørtoft har bla. også skrevet om den:
http://ullanoertoftthomsen.blogspot.com/2006/09/monsterkvinder_01.html#links

- Bertill Nordahl har ret!

 
At 4/9/06 22:41, Blogger Mette said...

hvordan går det ikke når de ubehagelige og dybt pinlige kvinder kommer så langt i livet at de får humørsvingninger? se DET er en skræmmende tanke

 
At 5/9/06 12:26, Anonymous Anonym said...

Jeg tror det er fordi han har glemt, at det måske, bare en enkelt gang, kunne nytte at hvisle:

"Hvis du har så mange ideer om hvad jeg skal gøre, og hvordan jeg skal gøre det, kunne du jo gøre det selv kælling!"

Ja undskyld sproget, men nogen gange kan det være nødvendigt. Og hvis ellers den type kvinde du omtaler, lader oplevelsen rotere en enkelt gang (altså efter hun har smadret frostvaren i hovedet på sin underkuede mand), kunne det jo rent faktisk være, begge parter ville reflektere en smule over det.

Og måske endda lære en smule... Én kan aldrig vide...

 

Send en kommentar

<< Home