kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

6.6.06

Susling er bekymret! Meget...

Jeg er Københavner med stort K. Faktisk er jeg 5. generations københavner på min mors side. Jeg har byens historie under huden og kan udpege mange steder, hvor min families liv i mange generationer har udspillet sig. Deres liv er både københavner- og arbejderhistorie. Jeg kender med andre ord mine koordinater og min skyline.

Jeg er samtidig en ægte storbysniger med den indre radar på alert. Det er ikke mig, der vader tumpet afsted midt på gaden eller værst af alt støder ind i folk på gader, i stormagasiner osv.. Mit radarsystem pejler alt både foran mig, til siderne og bagved. Jeg er også den, der spotter faresignaler som skizo'er, pushere, agressive 2.' ger osv. osv. og straks ændrer kurs, så jeg undgår dem. Jeg har med andre ord aldrig været bange, når jeg har cyklet eller gået alene gennem gaderne om natten. Jeg har samtidig også altid været tryg ved at lade mine børn vokse op her. Det er ikke mig, der så snart sædcelle og æg var smeltet sammen tænkte: "Hjem til forstaden!" Nope København er mit HOOD...her føler jeg mig tryg.

I den seneste tid har det dog ændret sig........For nogle år siden blev en italiensk turist slået ihjel for nogle håndører.....det ku' jeg ryste af mig. Men i den seneste uge er der begået 2 mord i mit nærmiljø.....det ene af dem lige ved siden af en kirke og overfor en skole.......på en vej jeg færdes ofte, hvor mine børn færdes ofte......Det andet mord......er også lige rundt om hjørnet....Der kører vi da tit forbi, tænkte jeg..........Faktisk har jeg det lige nu, som om New York er nået hertil.......alt det mine amerikanske venner er flygtet fra, er begyndt at foregå på mit dørtrin......Faktisk har jeg også oberveret mange flere udrykninger i den senere tid.......Politisirener og ambulanceudrykninger nat og dag..........Men ved I hvad! Jeg gider ikke være bekymret. Jeg gider være vred, meget vred.........for det her er min by....her bor jeg.......Og her skal I fandme ikke komme og pisse.........!

5 Comments:

At 6/6/06 13:53, Blogger susling said...

Ja præcis!!!!!!! Det er jo det, jeg flipper over.....Gerningsmanden sku' forøvrigt være sindslidende....men nu har man jo lukket alle sengepladser ned uden at sætte et reelt alternativ istedet....halleluja.....og fem fed hvidløg op i luften

 
At 6/6/06 14:19, Anonymous Anonym said...

Jeg er anden generationskøbenhavner - født af jyske forældre på Nørrebro, bortført til opvækst i provinsen - genopstanden og på 17 år levende på Vesterbro.

På nogen områder er livet blevet mere råt og på andre det modsatte. Men der er rigtig meget mediefokus på de ting der går galt.

Jeg tror på at det handler om mange ting (bla. sparede midler til distrikspsykiatrien, forfejlet narko- og integrationspolitik og jeg kunne blive ved).

Det man må beslutte sig for er vel om man vil lade det skræmme en væk - for det forsvinder nok ikke (tror så nok mere at det spreder sig til resten af landet)

På det personlige plan er det vigtigt at huske på det du skriver i din indledning - at du og jeg og os der begår os i byen forstår pejlemærkerne og lader dem gå i arv til de børn der er i vores varetægt. Vi ser signalerne og reagerer - det er ikke os der kommer til skade og vi har muligheden for at gribe ind hvor vi kan - og skal huske os selv på at gøre det.

 
At 6/6/06 14:35, Blogger susling said...

Jeg er helt enig med dig Visitsen.....det er nogle forfejlede politiske dispositioner, der er med til at forrykke billedet..og er årsagen til misærerne...Og selvfølgelig skal det ikke jage en væk.....(tror nu heller ikke på forstadsidyl..der sker sikkert andre grumme ting der)Jeg prøver også at videregive mine erfaringer til ungerne. F.eks. bor vi lige ud til noget vand. Det har fået mangen en gæst til at korse sig.....men jeg har endnu ikke til dato hørt om en eneste af "vores unger", er er faldet i. Til gengæld ser jeg mange besøgende, hvor de kære poder kaster sig nådesløst ud i "farerne". Når det så er sagt, synes jeg nu stadig byen er blevet lidt mere nådesløs, lidt mere farlig...!

 
At 6/6/06 23:39, Blogger Farmer said...

Her ude på landet har vi bestemt også problemer med de psykisk syge, som ikke får den medicin, de har behov for.
Det er skrækkeligt, når sådan noget sker; uanset hvor det sker.

 
At 6/6/06 23:46, Blogger susling said...

Måske...men I har sågu ikke osse køllesvingende maniaks, der forfølger små naive drenge og tæver dem til døde....lige nede ved jeres skole....hvor jeres børn går forbi....oveni og inden for samme uge....Det er der, det begynder, at blive foooor meget...

 

Send en kommentar

<< Home