kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

11.12.06

Susling jubler diskret

Pinochet er død. Nu er jeg ikke nogen revolutionsromantikker, men de latinamerikanske, græske og spanske rædselsregimer var en del af min ungdomshistorie. Som ung mødte jeg flygtninge fra Uruguay, fra Chile, fra Argentina......Jeg voksede op med skyggen af Franco......Jeg læste Victor Jara, Garcia Marques, Pablo Neruda.......Oriana Fallaci......Jeg hørte om United Fruits og den nordamerikanske dominans. Og i dag glæder jeg mig over en Hugo Chavez, en de Silva i Brasilien, det seneste demokratiske valg i Nicaragua......Godt så, at Pinochet er død......Og man må bare håbe, at det chilenske folk får den oprejsning de fortjener.....at der i sidste ende kommer en form for soning.....

For det er stadig i mine øjne en ekstra forbrydelse mod menneskeheden, når en diktator som ham får lov til at dø af alderdom, uden at han er blevet stillet for en domstol. Alder er ikke nogen lovlig undskyldning. Der er i mine øjne ikke noget, der hedder en forældelsesfrist for folkemord og tyranni.

Og desværre har jeg den her underlige fornemmelse af, at Senôr Pinochet er havnet i et særligt dikatorlimpo sammen med Franco, Stalin, Mao og alle de andre despoter, der døde mæt af dage i deres senge uden at blive konfronteret med deres egen ondskab. Fandme en skandale!

4 Comments:

At 11/12/06 12:23, Anonymous beologen said...

Kan du huske Eddie Skolles revolutionssang...hvon' var den nu (citeret efter hukommelsen):

"Bourgeoisiet er nogle fede svin/jo federe de bli'r/jo mere er de til grin/bourgeoisiet de har fede lår/de har grimme tænder og har hentehår!"

Hvis jeg var i Santiago nu ville jeg gå ud i gaderne og synge den...tror jeg.

I aften vil jeg åbne en flaske chilensk rødvin og skåle for de mennesker der havde mod og ofrede deres liv for at byde tyrannen trods.

 
At 11/12/06 14:10, Blogger Lizelotte said...

He ... da jeg var 14-15 år gammel og ret revolutionær på min egen let naive måde, skrev jeg et digt om pinochet og Chile, som hed "de frie mænds grav".

Jeg er dog ikke længere fra den lille naivt-socialistiske pige, end at jeg også er splittet mellem glæde over at denne lede gamle mand er død, og ærgrelsen over, at han aldrig blev dømt for sine forbrydelser...

Jeg er med på en god flaske chilensk, beo...!

 
At 11/12/06 14:44, Blogger susling said...

Jamen så kan vi jo sammen råbe i kor: Un peublo unido jamas sera vincido (eller noget i den dur!)

 
At 12/12/06 12:24, Blogger Lizelotte said...

...ombrust af en let rødvinsdunst!! Lyder hyggeligt...

 

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home