kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

23.10.06

Susling er træt......

Ok........jeg pakker sammen....jeg kaster håndlædet i ringen......Jeg giver op..........jeg står mentalt af..........på teenagere......i hvertfald den hjemmelige..........Det regner.......det bliver snart vinter......det er ensbetydende med, at man tager en jakke på.........Men dur den jeg købte til hende sidste år? Naaaaaaaaaaaarj da..........den er herreklam.........den er ulækker.........den ødelægger hendes stil - hun bliver ved med at snakke om, den her stil.....men kan for helehulespegepølse ikke lige se, hvad hun mener - og så synes hun forøvrigt, at denne her jakke er rigtig super grouse, fordi det er mig, der har købt den! Har så bedt hende om i nu en stiv måned at gå ud og finde en jakke og et par støvler hun selv synes om......Vi betaler.....Men hvad skriger finken? Jo: "Jeg har ikke haft tid!" "A' hvad?" skriger jeg tilbage.......Fordi du går til fester, hænger ud med venner og tager på et arbejde 2 gange om ugen i 3 timer....Nå men sådan skreg vi lystigt af hinanden hele morgenen, mens jeg engang i mellem prøvede at appelere til, at faderen greb ind........at han sagde noget......gjorde noget........Men naaaaaarj......han synes vi skulle tage den med ro...........Sgu svært, når man står og brøler fornærmelser ind i hinandens ansigter....................Og så mener jeg seriøst, at hvis man er så stor, at man selv vil bestemme sine gå hjem tider og i det hele taget selv vil bestemme over sit liv...........så skal man saftsuseme brodereme også selv sørge for sin ekvipering - i det mindste at finde det, der matcher den hersens stil......... Nu kommer der konsekvenser i bedste Sigrid Riise-stil.....tror jeg nok........Hun er jo et eller andet sted helt fin.....og inde bag al teenagefråden er min pige der vel stadig........forhåbentlig.....vælger jeg at tro på........Hjælp, hvad gør man?

PS. Indrømmer, at jeg er ved at blive pms......har stort set frådet hele weekenden......... Men alligevel- hvad fillan gør man i sådan en situation?

  1. Konsekvensopdragelse - du bliver klogere, når du fryser røven afled
  2. Laizzes faire - du ved bedst selv og hvad synes du selv
  3. Magtanvendelse - jeg syr jakken fast på dig, indtil du finder et alternativ
????????????????????????????????????????????

17 Comments:

At 23/10/06 11:05, Anonymous Anonym said...

Hun er 16 år? så ville jeg vælge noget i retning af 3,holde fast i retten til at bestemme, så længe hun tydeligvis ikke selv kan tage ansvaret.

Hold fast Susling, og gå når du har meddelt hvad du har besluttet - forlad arenaen - ikke flere skænderier om det!

Og jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort og at Rom ikke blev bygget .....

 
At 23/10/06 11:11, Blogger Suzy-Hang-Around said...

Æv, Susling, det lyder gåtnok hårdt. Jeg ville hælde til strategi nr. 1 - men du skal ikke lytte til mig, jeg er selv ved at rive håret ud med rødder over min manglende opdragelsessucces med min egen datter. Som altså kun er to år :-/
Jeg sender bare stor sympati og forståelse.

 
At 23/10/06 11:12, Blogger susling said...

Tak Ella.....jeg tror også, at jeg er ved 3. - hun har så tydeligt vist at hun ikke er helt på højde med situationen.....Jeg bliver bare så gal, fordi jeg jo rent faktisk giver hende et smuthul og et alternativ....

Orker bare heller ikke rigtig at vade rundt fra butik til butik med et fast greb i hende uden at hun i øvrigt kan beslutte sig. Hvad med et ultimatum? A la: Nu får du en uge til at finde en jakke og et par støvler ellers står den på den superulækre klamme jakke resten af vinteren?

 
At 23/10/06 11:16, Blogger susling said...

UdhængsSuzy....Jeg har praktiseret 1.eren - er som udgangspunkt min filosofi .....at hun, når hun oplever konsekvensen selv drager konklusionen.....men har p.t ikke hjulpet en skid lige på dette område...virkede faktisk før i tiden og på begge børn...Men nu....jeg tror seriøst teenage-tiden er en mental lukket tilstand.....

 
At 23/10/06 11:19, Anonymous Anonym said...

Her lever vi efter den ligusterfascistoide devise, at passer jakken, så har man saftsusme at gå i den... Pengene (i hvert fald her) hænger ikke på træerne...

Men jeg kan sagtens følge dig... Har længe haft turerne med sønnen ... og i morges begyndte datteren med, at hun da ikke kunne have de hjemmesko på i skole, som jeg havde fundet frem.... Mor vi skal købe nye... Men jeg står fast og er en røvtræls mor, hvis man spørger mine børn ...

 
At 23/10/06 11:19, Anonymous Anonym said...

Den med et ultimatum er et godt alternativ - der er jo ikke isvinter - men hun behøver ikke en uge - giv hende 3 dage! Der er jo ikke isvinter.

Og fortæl hende, at dette cirkus vil du ikke være med til næste gang. Og at hun skal rette ind til højre, så længe hun bor hjemme og I har forældremyndigheden!

 
At 23/10/06 11:20, Blogger Blomkvist said...

Altså dermed er jeg på 3'eren ;-)

 
At 23/10/06 11:25, Blogger susling said...

Hold da helt kæft......Tror sgu jeg er en lidt for blød mor....Skal da virkelig øve mig på det med konsekvens....altså ikke at alting flyder og at jeg er ligeglad....Jeg har nok bare hælt lidt for meget til teorien om: Det kompetente barn.

Selv klarede jeg mig stort set alene fra jeg var 14-15 (flyttede hjemmefra som 16 årig), så jeg er måske røget lidt mere over i at være service-dyr for mine unger........Nu tager jeg en dyb indåndning.......

 
At 23/10/06 11:43, Blogger Lizelotte said...

Susling, husk at hun snart bli'r normal igen - om et års tid eller sådan noget... hold fast i det :-)

Ellers er jeg enig med Ella...

 
At 23/10/06 11:47, Anonymous Anonym said...

Hej

Kan årsagen til at hun ikke vil give sig i så logisk og selvfølgelig en lille sag, at hun vil sende dig (og hende selv) et signal om at hun tumler med andre og meget mere skræmmende valg: Hvem skal hun være, hvad skal hun være, hvem er de andre, hvor skal hun gå hen?

Hvis man er usikker på store ting, kan små ting blive uoverstigelige.

Mit bud må være: prøv at stå fast uden at lave det om til world war three...også fordi: hvad er det for et worst case scenario du risikerer: at din lille datter fryser. So? Tror du hun dør af det? Hvad er lidt kulde imod at man er dybt usikker på alt, alle og sig selv som 17-årig?

Problemet er jo, at den unge ikke formår at tale med sine overkloge og livserfarne forældre - netop fordi den unge et eller andet skammer sig over sin usikkerhed.

(hør lige hr klog)

Aj, men jeg siger bare - at hvis små ting udløser krig, så er de symptomer på større usikkerhed.

Og måske kan du hjælpe hende ved at vise hende at du 1) Synes hun skal gå med en vinterjakke...gammel eller ny. 2) Elsker hende uanset hvad der sker.

Jeg synes vi voksne hopper på en limpind hvis vi tager de store opgør om ingenting.

Okay...de unge VIL gerne mærke at vi ikke er ligeglade med dem.

Og måske er jeg bare pisse konfliktsky (ja).

Men længes du ikke, Susling, efter at tale med din dejlige pige om hvordan hun e-g-e-n-t-l-i-g har det med at være under så voldsom forandring?

Tilgiv mig, hvis jeg dummer mig her.

Jeg kan blive lisså edderspændt i lignende sager.

Man er jo kun et menneske...og måske frygter hun ikke bliver perfekt og får det perfekte liv, som reklamerne og omgangskredsens sjargon kræver af hende?

Hvad ved jeg...

Kort sagt: Tal med hende om alt andet - så bliver jakken ikke et krydsfelt. Brug afledningstaktik...hvis dit succeskriterie er at hun skal have en jakke på? Hvis det er, hvad du har at være utilfreds med hos hende, så har du fgm været en god mor og hun er en perledatter. Andre forældre har helt andre problemer at tumles med.

 
At 23/10/06 11:53, Blogger susling said...

Lizling - jeg har hørt at normaliteten først vender tilbage omkring de 18-19 år....Kan også blive ked af, at vi så tydeligt ikke er venner mere - altså ikke venindevenner - fri mig for det...jeg er mor......men den afstand der pludselig er mellem os, synes jeg er lidt hård at tackle.......Det er også hårdt hele tiden at skulle tage sådan nogle reality-check-sessions.....Når hun på så mange andre måder faktisk gør det godt.....Men hvad en mor er vel skabt til at skulle tage slagene.....i mindre doser - ville være værre, hvis hun var en af dem, der hænger ud på Christiania og tjalder...det er der faktisk nogle af hendes gamle legekammerater der gør....Gys og gru

 
At 23/10/06 12:04, Blogger susling said...

Beo......fornuften taler....du har ret...Jeg har vel egentlig også givet svaret ovenover....Det kunne være meget værre.....meget meget værre....Vi har snakket stoffer, vi har snakket prævention og lige nu prøver vi at snakke fremtid - hun er kun 15 1/2, men allerede nu skal vi til at tage stilling til, hvad næste skridt skal være. Efterskole, gymnasium eller 10. klasse på det Frie Gymnasium......Det er store valg for en lille alfepige med bumser og bøjle på tænderne. Vi tror ikke hun er klar til efterskole - hun har brug for at kokse af hos os...Gymnasiet føler hun sig ikke klar til....Vi har foreslået tekniskskole fotograflinien - det kan hun heller ikke overskue - så det bliver nok 10.klasse....Så ja set i det lys er en jakke en lille ting......selvfølgelig...men jeg er jo bare en mor og nogle gange fyger temperamenterne.....

 
At 23/10/06 12:59, Anonymous Anonym said...

Now you're talking!

:-)

PMS. Jeg er begyndt at advare mine børn, om at en skønne dag kommer jeg måske i puberteten....og SÅ! Det kan ske ane day now...jeg bliver jo voksen til næste år.

 
At 23/10/06 13:00, Anonymous Anonym said...

any day now....(skulle der stå)

 
At 23/10/06 15:13, Anonymous Anonym said...

Teenagedøtre er grunden til, at jeg overvejer at adoptere et 20 årigt barn, når jeg bliver klar til at være mor. Kan jo godt huske, hvor "Lattterlig" og "Klam" ens stakkels mor var. Det var lidt som den der, hvem har fnatten? Og det havde hun bare altid. Stakkels.

Hvad du skal gøre? Du har sikkert fået tusind gode råd til folk, der kender din situation bedre. Hvis hun vil have ny, selvvalgt jakke, så må hun få sig et job, så hun selv kan betale for den. Det gjorde jeg...

 
At 23/10/06 15:33, Blogger susling said...

Hm Hvafrue.....jeg gider altså ikke have fnatten.....men det er åbenbart ens lod....Suk " for alle de år....ingen regning"....Nå hvad man kan jo så tage hævn, når ungerne til den tid kommer og vil læsse deres afkom af i tide og utide - gnæk gnæk......Altså nummer 1....Alfetøsen har faktisk et job....og du har lige en pointe der...må jeg lige give en tænker

Nummer 2...lige på området tøj er jeg blød som smør...kan godt huske, hvor absolut utidig man blev af at have det forkerte outfit på....det skar jo gennem marv og ben og ens selvfølelse hang i laser...Lige nu tror jeg også hun har brug for at blive stivet lidt af.....Suk var sgu nemmere dengang hun var en lille ridepige, der boede i sit ridetøj og stank af hest...

 
At 24/10/06 10:03, Blogger Lizelotte said...

Hmmm måske er det forskelligt fra barn til barn, hvornår de bli'r normale - min ældste blev sig selv omkring de 17, men han er en dreng.

Min nuværende teen-queen er MEGET pub, men ikke på "klam-mor" måden - men der søges grænser, gør der, og jeg tror hun har det godt, når de er der.

MEN jeg håber sq ikke det fortsætter til hun er 18-19 år!!

 

Send en kommentar

<< Home