kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

2.5.06

Susling råber NEJ

Som jeg skrev igår, så må der være en blonde, en kant, kort sagt NEJ! NEJ blev der sagt. Jeg føler helt ind i knoglerne, at nu er det saft susme nok...Hvor mange af jer, ville finde jer i konstant at blive målt, vejet og vurderet - nogle gange af nogen man kan høre, reelt ikke har helt styr på det - men bare lige er så heldige, at de sidder på den anden side af bordet. Ville I ku' holde til konstant, at blive sat spørgsmålstegn ved?

Ville I finde jer i lige at tage en lille test, så dem på den anden side af bordet, kan se, om man kan sit fag? Ærlig talt, man spørger sgu da heller ikke en systemudvikler om han/hun lige vil kode en lille stump eller en kirurg om lige at lave en lille sutur, så man kan se om han nu også syer ordentligt! Man ku' jo også indføre, at man beder social- og sundhedsassistenter om lige komme forbi evt. kommende arbejdsplads og bruge en halv dage på at vaske røv, så man ku' vurdere om vedkommende havde det rette tag.

Ville I finde jer i, at blive spurgt, om I ikke sådan lige ku' komme op med en skæg idè...så'n mens man står i badet eller sådan....fordi man som kreativ jo alligevel går rundt hele tiden og tænker underlige tanker - og det er selvfølgelig uden betaling! Vi skal jo se, om du er til noget, ikke! Og det kan godt være, du har mappen fuld af alt muligt interessant, men det er jo ikke noget, du har lavet for os.....og vi er bare helt unikke med vores helt egen måde at gøre det på.

Susling siger og skriver hermed NEJ:

Fremover nægter jeg helt og aldeles:

  • at lave skrivetests og oplæg til fuldkommen fiktive situationer udfra elendige briefs (personlighedstest er i øvrigt ok)
  • at arbejde gratis for kommercielle virksomheder, der nok ellers ved, hvordan kagen skal skæres og pengene hives op af kundernes lommer
  • at sidde og høre på en masse nedladende snak om, hvor mange sultne kreative, der tigger og beder om at få en chance - også selv om de skal arbejde gratis (for helvede, der var den igen!)
Sker ovenstående nogensinde mere, spænder jeg hanen på min revolver, rejser mig så voldsomt op fra stolen, at den vælter, læner mig tungt indover mødebordet, tager et fast og solidt tag idiotens krave, sætter min gun mod hans tinding og hvæser: "Are you talking to me...huh ?"

Plaafff....FLINKESKOLEN ER HERMED AFSKAFFET: NEDLAGT: LUKKET. BASTA!

9 Comments:

At 2/5/06 11:14, Blogger Suzy Q said...

Kan jeg komme i skole hos dig, så? Jeg ku godt bruge at lære lidt. Af præcis det dér.

 
At 2/5/06 11:26, Blogger susling said...

Åh Sus...ved næsten ikke hvad jeg skal svare....andet end at det har været en hård fødsel! Har bare fremover bestemt mig til, at man sgu lige så godt kan sætte grænsen op fra start...Kommer alligevel ikke særligt langt med at være-pæn-pige! Gid jeg havde haft staminaen til dét da jeg var yngre - ku' ha' undgået mange mavesyreskabende sceancer!

 
At 2/5/06 11:39, Blogger Regitze said...

velkommen i de kultiverede rejekællingers klub:)

 
At 2/5/06 11:52, Blogger susling said...

@ Regitze tak, mange tak. Altid godt med et fælleskab
@ Buster og Suz og Regitze - jeg opfordrer hermed til stor-strejke blandt vidensarbejdere...så kan de lære det!

 
At 2/5/06 11:56, Blogger Suzy-Hang-Around said...

Du har helt ret. Aldrig i livet om du skal finde dig i det. Not in a million years. Og tak for analogien til 'tørre røv' LOL :-D

 
At 2/5/06 13:57, Blogger Uden Relevans said...

You must be talking to me.... I cant see anyone else here... :D

 
At 2/5/06 17:48, Anonymous Anonym said...

Jamen du har jo helt ret! Desværre ser det ud til, at vi må vænne os til det.
Snart har vi score-boards hængt op i kantinen, hvor vi som medarbejdere bliver udstillet på baggrund af tests eller ligegyldige produktivitetsmålinger.
Og vores børn bruger det jo allerede. Den vej folkeskolen bevæger sig (takket være vores dygtige politikere) er jo tests og tests og resultaterne skal ligge på skolens hjemmeside.
Og du vil vel ikke byde dine børn noget, du ikke selv stiller op til?

 
At 2/5/06 17:58, Blogger susling said...

Hhhmmm, det er et paradox, hvordan dette borgerlige samfund - der for øvrigt vælter sig i mælk, honning og friværdi - opfører sig som om, de er marxister med femårs-planer for både skoleelever og medarbejdere!Køber den ikke, du!!!!

 
At 2/5/06 19:09, Anonymous Anonym said...

Hmm ... ved den sidste samtale jeg var til, blev jeg bedt om at forholde mig til en fiktiv case - og så fortælle hvordan jeg ville rådgive ud fra det.

Det er første gang at jeg blev bedt om at give et eller andet bevis på min faglighed ved en jobsamtale - og jeg blev faktisk positiv overrasket...

I min verden var det et tegn på at det ikke kun handler om den gyldne kemi, kemi og kemi - og rip, rup og rap - men at de også var interesseret i hvordan jeg faktisk udøvede min faglighed helt konkret(og hvordan jeg tanklede uventede situationer).

Jeg havde tænkt mig selv at anvende den metode næste gang jeg sidder og er med til at ansætte folk.

Men jeg ansætter så heller ikke sultne kreative...

 

Send en kommentar

<< Home