kunstigt åndedræt til præ-klimakteriesild  Når kroppen er over 45+, parforholdet er tæt på de 30, ungerne er på vej til fase 3 og man bliver nødt til at tage folk, der er født i 1980'erne seriøst, så er der brug for kunstigt åndedræt.

21.4.06

Susling vil gerne knække koden

Som det måske er nogen bekendt, bruger jeg en hel del af min tilværelse på at skaffe mig et ærligt udkomme. Måske har nogen stødt på mig på deres færd rundt i København og omegn? Jeg er hende på cyklen iført H&M-habit, diskret make up og en lille sort mappe med eksempler på nogle af mine produktioner. Vink næste gang I ser mig. Det ville jeg sætte stor pris på!

Lige nu synes jeg nemlig, det er tought at knække koden. På en eller anden måde er jeg åbenbart komme til at forlægge brugsanvisningen til, hvordan man samler en arbejdsgiver. Jeg synes egentlig ikke, jeg havde så svært ved det før i tiden, men det er som om, tingene har ændret sig i den tid, jeg har drevet mit eget. Har jeg ret? Er arbejdsmarkedet blevet anderledes de seneste par år? Eller måske er det mig, der har ændret mig? Uanset hvad, så har jeg nu et lille empirisk materiale af udtalelser og tilbagemeldinger, som måske kan danne basis for en eller anden form for rationale - og jep det bliver på listeform (det er efterhånden også lang tid siden):

  • Tilbagemelding pr. mail: Du har et flot cv, du lavede en god præsentation, men vi synes ikke, du var helt oppe og ringe *huh* Ding, dong! OK kom til at medbringe bjælder frem for kirkeklokke eller hvordan skal den forstås?
  • Lige nu har vi brug for ro og vi tør slet ikke binde an med nogen der er så anderledes (OK havde lige fortalt mig, at de var klar til at udforske og udvikle nye forretningsområder. Kan man det, hvis alle ligner hinanden og sidder med de samme kompetencer? Og så anderledes er jeg da ikke.)
  • Vi har brug for nogen, der kan lystre og parere ordre! (det er altså sagt i ramme alvor! Javel Hr. Kaptajn).
  • Vi valgte altså en mand, ikke! Ih altså, I var så søde og dygtige allesammen, men nu synes vi det ku' være dejligt med en mand (har hørt dén før, for mange år siden, hvor jeg spurgte om der var noget jeg kunne gøre bedre/anderledes - det skal man jo lissom, for at blive klogere. Dengang var tilbagemeldingen: Det eneste du ku' ha' gjort anderledes var at få en kønsskifteoperation *huh* Er det overhovedet lovligt?)
  • Du var simpelthen så superkvalificeret. Du var faktisk den bedste. Hende vi tog nåede dig ikke til sokkeholderne. Men du skal jo slet ikke være her. Ad 1: OK I går ikke efter det bedste?? Ad 2: Jamen, jeg sendte jo netop en ansøgning, fordi jeg synes, det var et perfekt job!
  • Du spurgte ikke nok ind til os! OK, den ta'r jeg til efterretning. Det er helt fint. Bare underligt at få den lige efter, at jeg havde været ude og snakke med ham, der syntes jeg spurgte for meget. Altså bliver man lige bims her, eller hvad?
  • Altså det vi går efter er en junior - altså ikke fordi, det her skal være et Bimbosted, vel. Men du vil jo synes det var et skridt tilbage og vil skride herfra om to mdr. HVEM SIGER DET?! Jeg har sgu da en husleje og så'n, der skal betales. Og igen jeg søger sidder jeg altså faktisk og vurderer stillingernes indhold og virksomheden.
  • Der er selvfølgelig også klassikeren: Larmende tavshed! Mange tak til mig selv fordi jeg gad at cykle tværs igennem København, performe det bedste jeg har lært og cykle hjem igen - og så var den dag jo gået.
OK, OK, I gider ikke høre mere og jeg gider ikke skrive flere af de her tilbagemeldinger og udtalelser. Det korte af det lange er, at jeg ikke kan se logikken. Jeg kan ikke uddrage en lære af det her. Jeg cykler rundt, smiler, spørger, fortæller. Det er altså ramme alvor det her! Det er jo ikke fordi jeg er på udkig efter nogle nye legekammerater, vel! Men please, please, please, gider I ikke lige give mig facit på koden! Eller bare noget af den! Alle kommentarer modtages med kyshånd.

    2 Comments:

    At 21/4/06 12:25, Blogger susling said...

    Åh Buster (undskyld, den lå lissom til højrebenet!) Altså for dit vedkommende lyder det da ikke så tovligt. At de ikke har ringet endnu behøver ikke at være et negativt tegn. Kl. er jo kun lidt over 12.00 De diskuterer sikkert lige nu! det jo mere en selv, der er utålmodig! De har deres sædvanligvanlige dont og så glemmer de, at vi andre sider og bider knoerne i stykker.

    Bortset fra det tak for sympatien! Og så lyder det lidt som du er ude for nogle af de samme kommentarer som mig. Man burde udgive en bog. En slags guideline til arbejdsgivere...nåh, nej, det jo os der står med hatten i hånden. Ikke dem ;-)

     
    At 22/4/06 09:52, Blogger susling said...

    Jamen acq.Tak for kommentaren Det du skriver understreger lige præcis min pointe: F.eks. kommentaren nogen der ville irritere dig! Det er jo dybest set ikke en professionel betragtning, men en subjektiv og hvem siger det er til virksomhedens bedste? Det ku' være og det her er selvfølgelig teoretisk, at du havde bidt dig fast i skrivebordet, var lidt udbrændt og pludselig kommer der en ansøger som reelt kan true dig, fordi vedkommende er bedre kvalificeret og har mere drive?! Den slags er jo sket henaf vejen. Med hensyn til mig selv, har jeg også tidligere været med til at ansætte og jeg ved iøvrigt også som jobansøger/jobsamtaler at det handler om at være en del af et team/passe til kulturen/whatever. Min pointe er bare, at jeg nu synes det er kammet over...Det er blevet for meget vores specielle ånd. Ja gu' skal man indgå i et team, men altså alle tilpasser sig jo. Og jov jeg synes også godt man kan melde tilbage, hvis man ikke kan lide vedkommende. Det ville sgu da være en reel kommentar. Noget man ku' tage at føle på. Som det er i dag bliver det ofte udgivet for at være en professionel vurdering men den bygger på kemi.....Og det er jo det her med kemien, der gør at jeg cykler KBH tyndt i min H&M-habit. Jeg leder nemlig efter et sted, hvor det jeg er og det jeg kan bliver værdsat. Har nemlig prøvet at være steder, der bare drænede. Lang smøre, javel....Hm, det ku' være jeg skulle poste i stedet.

     

    Send en kommentar

    << Home